viernes, 22 de mayo de 2015

L'Esquerra de Castelló tanca la seua campanya al Servef per denunciar el drama de l'atur




Andrés Martínez, candidat a l'alcaldia de l'Esquerra de Castelló, ha volgut avui fer l'última convocatòria de premsa al Servef per denunciar la dramàtica situació laboral a la qual es troben milers de treballadors i treballadores: Per a l'Esquerra de Castelló, l'objectiu principal és la creació d'ocupació digna i de qualitat. Aspirem a un nou model de relacions laborals en el qual desaparega l'ocupació precària. Cal introduir la planificació local acompanyada del corresponent finançament i amb la participació dels sindicats per adoptar les mesures necessàries per a definir una estratègia per a l'ocupació i de lluita contra l'atur.

En aquest sentit, l'alcaldable de l'Esquerra de Castelló ha volgut insistir en com portarà endavant aquesta estratègia: En primer lloc, cal elaborar un Pla integral d'ocupació realitzant una anàlisi de la situació de l'atur a la nostra ciutat i proposant diferents mesures per a la creació de llocs de treball. Així, volem que totes les competències vinculades a la creació d'ocupació s'articularan a través del Pacte Local per l'ocupació, en el qual estaran representats els agents socials i els grups polítics municipals i inclourem l'obligació d'introduir un percentatge d'aturats no inferior a la taxa d'atur existent en cada moment en les contractacions d'obra municipals, penalitzant el seu incompliment.

A més a més, el candidat de la coalició ha volgut explicar altres plans que portaran endavant en foment de la creació d'ocupació: Tenim molt plans per lluitar contra l'atur. Així, establirem un pla de formació destinat a la recol·locació dels treballadors i treballadores en situació d'atur, dels sectors més afectats per la crisi com són la construcció i les seues indústries auxiliars, així com el sector serveis i elaborarem un projecte de rehabilitació d'habitatges i immobles de caràcter social amb la finalitat de crear llocs de treball, a través dels tallers d'ocupació. Per últim crearem una Borsa d'Ocupació rotativa per a persones en situació d'exclusió social, gestionada per l'Agència de Desenvolupament Local, per tal de recol·locar a les persones que es troben en una pitjor social.

Per últim, Andrés Martínez ha volgut acabar explicant la necessitat de lluitar des de l'Ajuntament contra l'atur: Per molt que el PP ho diga, l'atur no és una catàstrofe contra la qual no es pot fer res. Cal lluitar des de la política i des de l'Ajuntament, amb polítiques d'esquerres, i no només prometre-ho ara, sinó començar a treballar en aquesta línia a partir del dia 25, després de les eleccions. En aquest sentit, volem convidar a la ciutadania a participar el pròxim dijous 28, a les 19:00 a la Plaça de les Aules, a la concentració per un conveni just al sector del taulell. Perquè pels drets socials i laborals cal lluitar des de les institucions però també des del carrer. I a partir del dia 25, l'Esquerra de Castelló treballarem des dels dos vessants.


0 comentarios:

Publicar un comentario